Zomaar een weekend

Geplaatst op Zaterdag 14 april 2012

Weekend! Tijd om lekker rustig aan te doen, uit te slapen en je niet druk te maken. Toch? Niet dus! Vanmorgen op tijd op om naar de speurles te gaan. Op de heenweg was het stil in de auto, iedereen was nog een beetje moe. Maar eenmaal in het bos waren we klaarwakker en ging Oscar hard aan het werk. Er was bijna geen wind en dat maakte dat hij heel zeker van zichzelf was en op hoog tempo alle sporen uitliep! Ik had de grootste moeite hem te houden, zo enthousiast was hij! Het was dit keer ook overduidelijk dat hij heel goed op geur liep. Hij nam keurig alle kruisingen, de zijweggetjes die de juf nam en vond haar achter bomen, in greppels en in de struiken. We zijn zo trots op onze speurneus!

Eenmaal thuis werd al snel het tweede pakket bezorgd voor Kæla haar nieuwe kooi. Die ben ik in elkaar gaan zetten en in gaan richten. Haar oude kooi begon slecht te worden en we hadden een oplossing nodig voor de vakantie. Dan gaat ze bij mijn moeder logeren en moet er van buitenaf gevoerd kunnen worden. Haar oude kooi past niet in de auto, maar deze wel, omdat de kooi los op het onderstel staat en dus niet zo hoog is. Zo komen mams en Kæla samen de vakantie goed door!

Kæla is al helemaal in haar sas. De nieuwe zitstok moet gesloopt en alles wordt onderzocht. Ze is meestal niet zo moeilijk met dit soort dingen, dat scheelt dan wel weer. We zijn alleen wel enigzins door onze voorraad speelgoed heen, dus eerdaags zal ik eens gaan shoppen.

Verder is er weinig nieuws te vertellen. We wachten op beter weer, dan kan alles weer met regelmaat naar buiten! Komt vanzelf, we moeten (veel) geduld hebben!