Vrijdag de dertiende

Geplaatst op Vrijdag 13 april 2007

Vrijdag de dertiende, ongeluksdag. Voor Charlie wel een beetje. We gingen de kooien schoonmaken en Charlie schiet altijd in de stress als je speeltjes wilt vernieuwen. Omdat hij zijn speeltje helemaal kapot had gemaakt moest er toch echt iets nieuws in. Om het voor Charlie leuk te houden haalden we hem uit de kooi. Hij stapte keurig op van stok, stapte keurig over op Tjerk zijn arm, stapte netjes op de kooi toen we even al onze handen nodig hadden. Maar eraf wou hij niet meer. Na wat gehannes besloot hij van de kooi af te springen. Vliegen kan hij absoluut nog niet, met slechts 1 slagpen, dus hij viel als een baksteen uit de lucht. Eerst was ik blij dat zijn ene slagpen het overleeft had, maar toen zag ik dat het puntje van zijn snavel afgebroken was. Het bloedde even flink en Charlie haalde zelf het losse puntje eraf. Na even goed kijken hoe het eruit zag hebben we hem in zijn kooi gezet. Na een poosje ging hij rondklauteren en zat alles onder het bloed. Ook op de vloer laten bloedspetters. Maar toen hij eenmaal op een stok tot rust kwam hield het bloeden echt op. Eten doet hij wel goed, maar de rest van de dag zit hij stilletjes op stok. Ik denk dat hij best geschrokken is en dat zijn snavel ook wel zeer doet. Komt met een beetje rust ook wel weer goed, maar vervelend is het wel. Ik hoop maar dat hij zijn slagpennen nu heel gaat laten en ze snel door ruien. Dan kan hij straks weer vliegen en ook al zal dat voor ons een beetje lastiger kunnen worden, hij zal zichzelf dan niet meer elke keer verwonden door te vallen.

Kæla vond het schoonmaken weer een groot feest. Meestal houd ze zich dan bezig met het schoonmaakdoekje om het leven brengen, maar deze keer ging ze mijn schoenen slopen. Gelukkig is ze te klein voor echte schade!

Otje en Pluk spelen naar hartelust buiten! Pluk heeft gisteren voor onze neus een vlinder in 10 stukjes gescheurd. Het arme beestje bleef fladderen wat Pluk natuurlijk prachtig vond. Nu ze vaker buiten mogen blijven ze steeds meer in onze tuin of vlak in de buurt. Kunnen we ze mooi een beetje in het oog houden! Ze komen wel heel mooi elke keer naar huis om op de kattebak te gaan, om dan vervolgens weer lekker buiten te gaan spelen. In andermans tuin poepen doen ze dus niet, maar ik ben wel bang dat ze hun graafkunsten ook elders uitleven. Vooral pas geschoffelde aarde vinden ze prachtig!

Bekijk deze video op YouTube