Genieten van de lentezon

Geplaatst op Zaterdag 11 april 2009

De lente is nu echt begonnen! Oke, we kunnen nog niet elke dag in korte broek naar buiten, maar de zon schijnt veel, de bloemen bloeien en de bomen worden langzaam weer groen. Wij krijgen er hier allemaal een goed humeur van!

Charlie en Kæla komen al weer regelmatig buiten. Of eventjes een half uurtje in een vervoerskooi, of in de voliere als we meer tijd hebben. Charlie gaat na een paar weekjes wennen en oefenen nu prima in zijn bench, zodat we hem daarin mee kunnen nemen. Hij kan nog steeds niet vliegen, maar hij heeft wel een complete vleugen en wat pennen aan de andere, dus ik neem geen risico. Beetje stom als we er los buiten achter komen dat hij opeens wel vliegen kan! In de voliere voelt hij zich heel prima op zijn gemak. Hij beweegt nog niet zo veel, maar zit wel lekker rustig op een pootje en knarst met zijn snavel. Ik ga nog wat aanpassingen maken, zodat hij ook wat meer kan klimmen. Nu is de voliere vooral ingericht op vliegende bewoners. Kæla heeft dikke pret in de voliere, vooral als ik er bij kom zitten lezen. Ze klautert heen en weer, scharrelt op de grond, knaagt aan de takken en niet te vergeten ze komt mij met regelmaat even lastig vallen. Als de zon op haar verenpakje schijnt is ze nog mooier als anders.

Pluk en Otje vinden het heerlijk om weer regelmatig naar buiten te gaan. Otje vind vooral het rollen over de tegels verrukkelijk! Met een vachtje vol zand rent ze dan naar binnen om zich lekker uit te schudden. En om vervolgens dat grapje nog een paar keer te herhalen. Pluk gaat lekker op stap, de buurt een beetje verkennen. Echt ver gaan ze beide niet, als we roepen komen ze meestal vlug aangerend. Vanmiddag kwam Pluk even via het raampje van het schuurtje in de voliere kijken.

Kwiebus en Kjani hebben ook wel weer zin om naar buiten te gaan. En dat gaat morgen dan ook gebeuren. De nachten blijven de komende tijd mooi zacht en mocht het toch te koud worden kunnen we ze weer binnen halen. Ik verwacht dat ze zich prima aan zullen passen, op de kamer waar ze staan is de kachel haast nooit aan en is het dus ook niet echt heel warm. Ze zullen het vast weer heerlijk vinden om rond te kunnen vliegen wanneer ze maar willen, in de zon te zitten of in de regen te douchen. Natuurlijk zal ik foto's van ze maken!