Handjes uit de mouwen

Geplaatst op Zondag 10 april 2011

Vandaag hebben we de handen uit de mouwen gestoken in de vogelkamer. De parkieten zaten in hun kamervoliere van 60

60 cm en dat vond ik te klein. Ze mogen namelijk bijna niet los vliegen, omdat Kæla en Charlie niet zo op ze gesteld zijn. Aangezien Kwiebus al eens een gebroken poot heeft overgehouden aan een bezoek aan Kæla, zijn we daar heel erg voorzichtig mee.

Er zijn wel kamervolieres te koop die grotere afmetingen hebben. Maar ik vind ze over het algemeen vrij lelijk en erg duur. Dus had ik afgelopen week een plannetje bedacht. De voliere die we weer op willen bouwen voor de papegaaien hoeft natuurlijk niet per see 3 meter lang te zijn. Belangrijkste is dat ze veilig buiten kunnen komen en fijne zitplekken hebben. Vliegen doen ze bijna nooit in de voliere, dus dan is een 2 meter lange voliere ook al goed bruikbaar. Betekent dat we de laatste meter binnen hebben opgebouwd voor de parkieten! Nu hebben ze een verblijf van 1 bij 1 meter, en 2 meter hoog. Het dak is ook van gaas, dus daar kunnen ook weer dingen aan opgehangen worden. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de inrichting, maar met de spullen die we in huis hadden hebben ze het al prima voor elkaar. Ik ga nog op zoek naar wat andere zitstokken en schommels, zodat ze met veel plezier gebruik van de ruimte kunnen maken! Het zal ze goed doen dat ze weer wat heen en weer kunnen vliegen en klimmen en klauteren!

Charlie vond al die activiteit maar wat gezellig. Hij was al mee geweest douchen en smiddags hebben hij en Kæla ook nog lekker in het zonnetje gestaan. Heerlijk om ze zo lekker te verwennen met water, aandacht en zon. Charlie heeft het ook al voor elkaar en zegt luid en duidelijk "Oscar". Oscar reageert er (nog?) niet op, maar dat weerhoudt Charlie er niet van om hem toch heel vaak te roepen.

Met Oscar gaat het ook super goed. We kunnen hem inmiddels een half uur alleen laten. Wij zitten dan muisstil boven en hij houdt zich inmiddels rustig. Hij stapt nu ook elke keer helemaal zelf in en uit de auto, we hoeven hem alleen nog maar wat aan te moedigen met onze stem. Hij reageert heel goed op de clickertraining, het duurt niet lang meer of hij kan vele truukjes!