Oscar in de bocht

Geplaatst op Dinsdag 5 april 2011

Oscar is nu 2,5 week bij ons en het gaat zo goed! Hij raakt steeds beter op zijn gemak. Hoewel hij sommige dingen nog heel spannend vind, zoals alleen zijn en autorijden, laat hij ook steeds vaker zien dat hij lekker op zijn gemak is. Afgelopen zondag ging hij in het park opeens uitgebreid liggen rollen, hij ging helemaal uit zijn dak. Loslopen gaat ook al heel goed, als we hem roepen komt hij keihard aangestormd. Hij is heel sociaal met andere honden, of ze nou lekker willen spelen of een beetje lelijk doen. Bij het losloopgebied hier in de buurt heeft hij gisteren heerlijk gespeeld met een husky en duitse herder, om vervolgens heel braaf met mij om de vijver heen te wandelen. Ik zag hem genieten en met het heerlijke zonnetje erbij deed ik dat ook! Oscar heeft ook al kennis gemaakt met honden uit onze vriendenkring. Dat ging ook super goed en we gaan ongetwijfeld nog veel fijne speel afspraken meemaken!

Natuurlijk worden onze andere dieren niet vergeten sinds Oscar er is. De poezen zijn inmiddels aardig aan hem gewend en durven weer vrij door het huis te lopen. Ze hebben wel door dat Oscar ze niets doet en laten hem aardig dichtbij komen. Als ze eens vinden dat hij te opdringerig wordt, dan blazen ze even en druipt Oscar af. Dat geeft de poezen veel vertrouwen.

Charlie en Kaela merken niet veel van Oscar zijn komst. Charlie roept elke keer als Oscar voorbij komt lopen heel hard "Otje", waarop wij hem dan vertellen dat hij Oscar heet. Wie weet pikt hij het op en gaat hij het juiste dier met de juiste naam aanspreken!

Met het heerlijke voorjaarsweer afgelopen weekend hebben Charlie en Kæla voor het eerst sinds de verhuizing buiten in de tuin gestaan. Charlie vond de nieuwe omgeving wel even spannend, maar ging al snel weer kletsen. Kæla vond het prachtig, ze schommelde er lustig op los en vermaakte zich prima. 16 april wordt de tuin opnieuw bestraat en dan gaan we de voliere ook opbouwen. Tot die tijd moeten we ons nog met kleine kooitjes behelpen, maar dan krijgen ze weer heerlijk de ruimte! De wilgjes staan al klaar, dan krijgt de voliere ook weer een mooi groen aanzicht!