De eerste mooie dagen

Geplaatst op Zaterdag 5 april 2008

Vandaag is het een prachtige lentedag, althans, tot nog toe! In de buurt klinkt ook gelijk het geluid van mensen die naar buiten komen. De was wordt buiten opgehangen, er wordt geklust en ook de auto word gewassen.

Hier is het eerste waar aan gedacht werd de voliere. Eindelijk kon de nieuwe zitstok erin, de schommel en de boing opgehangen. Het is snachts nog te koud voor de jongens, dus die kunnen er nog niet van genieten, maar Kæla wel. En dat deed ze dan ook! Terwijl ik onkruid wiedde, was ophing en wilgjes plantte keek zij vrolijk toe.

Charlie kwam ook een poosje buiten staan, in zijn eigen bench. Hij vond het eerst wel erg spannend. Vanmorgen hebben we hem een grotere kraag omgedaan, hij kon toch nog bij zijn vleugels. Nou hebben we de kraag verkeerd om gedaan. Doordat je de kraag wat rond trekt om te nieten maak je een trechtermodel. Wij hebben net als bij de vorige kraag dit naar beneden toe gedaan. Maar omdat deze kraag zoveel groter is struikelt hij er nu steeds over. We moeten hem dus een nieuwe omdoen die naar boven wijst, dan kan hij beter klimmen en rondbewegen. Omdat het vanmorgen al genoeg gedoe was deze kraag om te doen, laten we hem nog eventjes bijkomen. Vanavond of morgenochtend knippen we een nieuwe en doen we die snel om. Ik heb het vermoeden dat we er snel veel handigheid in zullen gaan krijgen!

De poezen genoten ook buiten. Pluk haar plekjes zijn helemaal genezen. Maar jezelf lekker aan een ruwe steen jeuken is wel erg lekker als je aan het verharen bent! Otje vond het erg gezellig dat ik ook buiten was, regelmatig komt ze dan langs om kopjes te geven en even te kletsen. Om vervolgens toch weer een klein stukje op pad te gaan, slechts zo ver dat ze bij elk eng iets weer snel naar huis kan rennen!