Chillen is een serieuze zaak

Geplaatst op Maandag 2 april 2007

De website wordt een beetje verwaarloosd momenteel. Werken, mooi weer en veel leuke dingen op de agenda houden me van de pc weg. Maar we zitten niet stil voor en met de dieren!

Met het mooie weer tillen we de kooien naar buiten en staan de vogels lekker buiten. Ze genieten dan van de zon en zijn heel druk met alle vogels die rondvliegen bekijken. Ze vinden het maar wat interesant en houden al die rondvliegende collega's maar goed in de gaten!

Charlie is gaan praten als brugman. Elke keer horen we hem ook weer nieuwe dingen zeggen. Zijn repertoire bevat naast een enorm scala aan piepjes, fluitjes en andere geluidjes onder andere: hallo, koekoek, kiekeboe, koppie krauw, kom maar, kom op en hoi. Bovendien kan hij schaterend lachen, wat hij ook graag doet als hij iemand op tv hoort lachen. Wij liggen daardoor ook regelmatig in een deuk en dat geeft Charlie natuurlijk weer alle reden om door te gaan!

Kæla is vandaag mee geweest op stap naar mijn werk. Samen zijn we op bezoek geweest bij de dagopvang, waar dagelijks ouderen de dag doorbrengen, samen eten en samen activiteiten uitvoeren. Nadat alle ramen en deuren gesloten waren kon ze los. Ze heeft zich werkelijk voorbeeldig gedragen! Ze heeft haar kunstjes laten zien, koekjes gegeten, stapte bij mensen op en liet zich zelfs aaien. Ja ja, de kleine draak! We hebben gezellig een kopje thee met de dames (geen heren aanwezig vandaag) gedronken en hebben daarna ook nog wat door de gangen gewandelt. Ook mijn collega's vonden het erg grappig dat ik met Kæla langskwam. Volgende keer mag Charlie ook mee, eens zien hoe dat gaat. Ik denk niet dat ik met twee vogels rond kan wandelen, maar we zien dan wel hoe het gaat. Kæla vind het alvast heel erg leuk en dat is het belangrijkste!

Otje en Pluk hebben deze week ook weer lekker buiten gespeelt. Met hun nieuwe bandjes om, met een naamkaartje en een belletje eraan. Ze vonden het heerlijk buiten en Otje ging zelfs ook weer eens languit liggen. Dat leverde ook wel mooie plaatjes op!