De ooievaar

Geplaatst op Zondag 28 maart 2010

Het is een hele tijd geleden dat ik iets in dit dagboek heb geschreven. Een nieuwe laptop betekende het einde van mijn vertrouwde programma waarin ik het dagboek schreef. Hier een eerste poging in een nieuw programma!

Voordat ik vertel wat er allemaal met onze dieren is gebeurd, wil ik even melden dat de ooievaar weer gespot is! Op 21 maart vloog hij rond boven het dorp, om de nestplaats te inspecteren. Ik heb hem sindsdien niet meer gezien, maar ik hoop dat er dit jaar weer jongen grootgebracht zullen worden!

Alles gaat goed in met iedereen. Pluk is wel ziek geweest. Waarschijnlijk heeft ze een virusje gehad, waardoor ze een paar dagen wat min was. Helaas kreeg ze daardoor last van haar buik, ze kon niet meer goed naar de kattenbak. Eerst kregen we na een bezoek aan de dierenarts medicijnen mee, maar helaas moest er meer gebeuren om haar weer beter te krijgen. Ze is twee nachten in de kliniek geweest, waar ze een foto hebben gemaakt en ze met medicijnen er voor hebben gezorgd dat Pluk weer gewoon naar de kattenbak kon. Gelukkig is ze weer helemaal hersteld en weer lekker bij ons thuis.

Samen met Otje geniet Pluk ook van het betere weer. Regelmatig mogen ze buiten de pootjes strekken en dat doen ze graag. Als het te koud of nat is blijven ze liever binnen, dat vinden ze maar niets.

De vogels hebben ook het voorjaar in hun bol. Kaela is elke ochtend heel vroeg wakker, door het licht. Ze zorgt er dan voor dat wij ook wakker worden, ze zet de volumeknop gelijk goed hoog. Reden genoeg om voor betere verduistering in haar kamer te zorgen, zodat we iets langer uit kunnen slapen. Kaela is wel erg blij met haar nieuwe speeltje, de babbly ball. Dat is een balletje die rare geluiden maakt als je er tegenaan tikt. Een keer per dag word Kaela nogal fel op het balletje en is ze er een minuut of 5 bijzonder druk mee. Op het volgende filmpje is dat goed te zien:

Bekijk deze video op YouTube

Kwiebus en Kjani zijn overdag erg druk. Ze kwetteren heel wat af, ze zijn duidelijk actiever dan in de winter. Ze moeten nog even binnen blijven, tot de nachten minder koud zijn. Wat zullen ze het straks weer fijn vinden buiten!goopy lange lijnen

Charlie is nog het kalmst van allemaal. Hij is gewoon gezellig aan de klets. Wel heeft hij een klein ongelukje gehad. Uit angst voor een nieuw speeltje heeft hij een noodsprong van zijn kooi gemaakt, waarbij hij de punt van zijn snavel afbrak. Hij zorgde voor een waar bloedbad, maar gelukkig stopte het bloeden na een tijd en de snavel groeit vanzelf weer aan. Inmiddels hebben we een ander speeltje wel weer langzaam geintroduceert. Na een tijdje naast de kooi te hebben gelegen zit het nu aan de buitenkant van de kooi vast. Morgen ga ik het in de kooi vastmaken, zodat hij op onderzoek uit kan gaan. Hij heeft het speeltje al aangeraakt, een belangrijke stap in de gewenning.

Bij de paarden is het voorjaar ook goed merkbaar. Ze laten hun wintervacht los en verlangen naar het gras in de wei. Goopy en ik oefenen lekker verder aan de lange lijnen. We mogen gebruik maken van de grote bak van de buurman en daar kunnen we goed oefenen. Het draven op langzaam tempo is nog erg moeilijk voor Goopy, maar het meerennen is voor mij wel heel erg goed! Afgelopen donderdag zijn er wat foto's van ons gemaakt en die laat ik vol trots zien. Trots, omdat zo goed te zien is dat Goopy zo lief zijn best doet. Knappe vent!