Lentegevoel

Geplaatst op Woensdag 21 maart 2007

Vandaag is de lente begonnen! Het weer was prut, dikke hagelbuien en koude wind. Maar aankomend weekend wordt het weer beter volgens de voorspellingen en kunnen we echt lentegevoel gaan krijgen!

Otje en Pluk mochten vanmiddag even buiten spelen. Pluk ging even op stap en kwam na een poosje weer terug. Toen heb ik haar naar binnen gedragen. Otje, die héél lelijk kan doen als ze weer binnen moet rende vervolgens vol trots naar de achterdeur om ook naar binnen te gaan. Kijk eens baasje, ik snap het! Knappe Otje!

Vorige maand kreeg ik al mooie foto's van Akira die ik helemaal vergeten ben op de site te zetten. Schandalig! Deze week kreeg ik ook een update over haar broer Daantje en nu mogen ze samen schitteren! Daantje is inmiddels gecastreerd, mag af en toe buiten spelen en is de grote vriend van de kinderen. Akira pest Gabber nog altijd evenveel en word zo mogelijk elke keer als we foto's krijgen een nog mooiere jongedame! Een stel om trots op te zijn en het is heerlijk nog vaak van ze te horen! Met Sjefke gaat het naar verluid ook prima, maar daar zullen we ook even navraag naar doen. Hoe hij het beginnende buitenleven meemaakt! Volgende week is het stel alweer een half jaar oud!

Kæla en Charlie vermaken zich prima deze week. Charlie kletst regelmatig de oren van onze kop af. Als we overdag boven achter de pc zitten, als we lekker tv gaan kijken, als ik ga stofzuigen. Zijn repertoire wordt ook steeds groter. Hoorden we eerst alleen Koekoek en soms kiekeboe, horen we nu ook Kom maar en Quinto en Hallo. Alles ook met verschillende stemmetjes, soms zit er een jongedame te kletsen, soms een brommende mannenstem.Natuurlijk afgewisseld met een enorme diversiteit aan fluitjes! Kæla haalt haar repertoire aan fluitjes en piepjes ook erbij om niet achter te blijven. Helaas doet ze ook nog vaak pogingen eroverheen te schreeuwen, maar we zijn haar fratsen wel gewend.