Speurlessen

Geplaatst op Maandag 19 maart 2012

Gisteren hebben Oscar en ik weer speurles gehad. Voor het eerst ging ik alleen en dat vond ik best spannend! Tot nog toe ging Tjerk steeds mee en hij helpt me door op te letten of er wandelaars, fietsers, honden of paarden aankomen. Ook draagt hij van alles, zoals de rugzak met drinkwater en hij verzameld de speurvoorwerpen. Dit keer moest ik het allemaal zelf doen en gelukkig is dat goed gelukt! Oscar was goed op dreef en laat duidelijk vorderingen zien. Hij is duidelijk op zoek naar betere tactieken, wat soms tot grappige situaties lijkt. Zo had hij bedacht om op een kruispunt heel hard rondjes te gaan rennen. Eer dat hij door had dat het niet zo goed werkte was ik duizelig! Het enthousiasme waarmee hij werkt is zo mooi. Hij is helemaal in zijn element als hij speuren mag. Hij vindt het speuren zelfs zó leuk, dat hij geen eens interesse heeft in andere honden. En dat vind ik dan wel heel bijzonder!

Vandaag is een prachtige lentedag! Nog net te koud voor de papegaaien om even buiten te kijken, maar warm genoeg voor de poezen!

Ik heb wel eerder gezegd denk ik, dat wij de katten niet vrij buiten willen laten lopen. De directe omgeving is hier alleen maar weg en tuin en ik wil niet dat onze katten andermans tuin vol schijten. Dus is het de bedoeling dat de voliere straks ook geschikt wordt voor de katten, dan kunnen ze daar in zonnebaden.

Nu de voliere nog niet af is, verzinnen we andere oplossingen. En vandaag heb ik een soort systeem gemaakt om ze toch aardig wat bewegingruimte te geven. Hoewel ze het maar stom vonden dat ze niet over de schutting mochten, vonden Otje en Pluk het lekker om even buiten te zijn. Ik heb Pluk uitgebreid gekamd met de furminator, is ze weer lekker van de kriebelende losse haren af. Otje ging uitgebreid op de tuintafel liggen rollen. Ik had alleen bij Otje mijn camera bij de hand, dus daarom van Otje wat leuke zon plaatjes!