Maak kennis met Oscar

Geplaatst op Zaterdag 19 maart 2011

Ja hoor, we hebben een nieuw huisgenootje! Afgelopen donderdag is Oscar bij ons komen wonen! Oscar is net een jaar oud geworden en is een mechelse herder reu. We weten niet zo heel veel van zijn verleden, maar hij zou toch wel een groot aantal maanden in zijn eentje in een kennel opgesloten hebben gezeten. Daarna heeft hij een paar maanden bij iemand met veel honden in de opvang gezeten, waar hij veel geleerd heeft over hoe hij zich als hond gedragen moet.

Wij merken dat heel veel dingen hem onbekend voorkomen, zoals bijvoorbeeld fietsers. Maar hij is heel sociaal, vooral naar andere honden toe. Mensen vindt hij wat spannend, hij heeft even tijd nodig om aan ze te wennen. Na 2 dagen merken we al dat hij ons langzaam aan begint te leren kennen en hoeveel verschil dat al maakt.

Oscar is vooral heel erg lief. Hij doet werkelijk geen vlieg kwaad. De katten bekijkt hij met nieuwschierigheid, maar laat hij goed met rust. Bij ons komt hij steeds vaker even een aai halen en contact maken. Nu ligt hij naast me te slapen en te dromen, zijn pootjes bewegen en hij maakt zachte geluidjes.

Wandelen gaat ook al heel erg goed, al kende hij dat eigenlijk niet. Hij loopt netjes aan de riem, bekijkt de dingen die hij spannend vindt rustig en denkt dat heel Leeuwarden bewoond wordt door Oscars, want hij ziet overal zijn spiegelbeeld in ramen.

Natuurlijk krijgt Oscar zijn eigen pagina en zal ik heel regelmatig in het dagboek over hem schrijven. We hopen vele leuke avonturen met hem te gaan beleven!