Een jaar Oscar

Geplaatst op Zaterdag 17 maart 2012

En zo kort na zijn verjaardag nog een feestje. Vandaag is Oscar precies een jaar bij ons! Heel erg cliché, maar wat gaat de tijd snel! Ik kan me een leven zonder Oscar helemaal niet meer voorstellen. Hij is zo'n deel van ons leven geworden, echt ons maatje. We hebben ook zo veel gedaan het afgelopen jaar! Eerst wennen aan het leven als huishond in de stad. Toen op behendigheid cursus, later ook nog gehoorzaamheidscursus. Samen fietsen, lange wandelingen. Naar het bos en een keer naar het strand. Een lang weekend naar de Ardennen, logeren bij onze ouders. Op verjaardagen mee en dan braaf in je bench liggen tot je weer mee mag. En samen ontdekken hoe verschrikkelijk leuk speuren is!

We hebben het ook wel moeilijk gehad. Oscar raakte overprikkelt en ontwikkelde gedragsproblemen. Wanhopig werden we er van. Niets hielp en velen vertelden ons hoe fout we bezig waren. Maar hoe hard we ook aan ons zelf twijfelden, we twijfelden niet aan Oscar. Gelukkig vonden we hulp en hebben we de balans terug gevonden. Stress is altijd een onderdeel van het leven, maar nu weten we hoe we daar mee om kunnen gaan. Waardoor Oscar weer onze lieve trouwe vriend kan zijn. We hebben nog een waslijst met dingen om te trainen en te oefenen, maar das allemaal extra. De basis zit goed!

Oscar en ik zijn vanmorgen samen gaan genieten van het fijne voorjaarsweer. Even wat zon opdoen en de benen strekken. Hij heeft zich heerlijk uitgeleefd. De rest van de dag is hij verrassend rustig. We luieren samen en scharrelen wat rond in huis. Hopelijk valt het weer morgen ook weer mee! Wij houden wel van voorjaar!

Met alle andere dieren gaat alles goed! De vogels zijn nu moe na een hele middag rondscharrelen in hun kamer. Ik heb hun kooien grondig schoon gemaakt en dat is altijd feest voor ze. Ze hebben deze week al een keer buiten genoten in de lentezon. Nu nog in kleine reiskooien. Ik sta te trappelen om aan de bouw van de voliere te beginnen. Dan kunnen zowel de vogels als de katten (uiteraard om de beurt!) lekker luxe van de zon genieten.

De katten gaan ook prima. Deze week hebben ze onder begeleiding in de achtertuin gespeeld. Ze mogen de tuin niet uit van ons, ze kunnen dan alleen maar in andermans tuin en dat vind ik niet de bedoeling. Pluk gaat ook van allerlei plannen eten, waardoor ze weer allergische reacties krijgt. Dus moeten ze in de tuin blijven, maar zo konden ze toch even lekker van een frisse neus halen. Helaas geen foto's van hun uitstapje, ik moest ze in ede gaten houden!