Vrijdag de dertiende

Geplaatst op Vrijdag 13 maart 2009

Vandaag is het vrijdag de dertiende, maar tot nog toe geen pech hier in huis. Alle dieren maken het goed, ook Otje, die flink last heeft gehad van een blaasontsteking. Twee keer een antibioticakuur en speciale voeding tegen blaasgruis hebben het probleem onder controle gekregen. Gelukkig maar, want ze had er flink last van. Als ze niet op de kattebak zat, dan zat ze maar stilletjes op de bank. Nu rent ze weer vrolijk door het huis en wil ze weer met ons knuffelen! Pluk vindt het maar vreemd dat Otje ander voer krijgt, maar nu zij ook wat gedoseerder te eten kan krijgen is haar lijn wel weer beter in orde. Wie weet wordt ze nou weer mooi slank!

K├Žla vermaakt zich prima momenteel. Ze speelt lekker met haar speelgoed, knaagt aan de wilgentakjes die ze krijgt, snoept van de broccoli, sloopt mijn sloffen en vliegt er lustig op los. Niet zo moeilijk dus om daar vele leuke foto's van te maken. Ze is een paar dagen wat van slag geweest. Graven in de kooi, bijterig en mopperig. De hormonen spelen op! Ik laat haar dan lekker even wat met rust en ze draait vanzelf weer bij. Wel wil ze dan juist weer broeds gedrag op mij gaan richten, dus ik moet me even wat afstandelijker opstellen in de omgang met haar. Dan houden we de hormonen ook in toom en zit ze na een tijdje weer lekker in haar vel.

Charlie is weer druk aan de klets. Hij brabbelt van alles, het meeste is onverstaanbaar. Natuurlijk komt zijn gebruikelijke repetoir er wel duidelijk uit, de kiekeboe's vliegen ons om de oren. Hij wist Jeppe afgelopen weekend aardig in de war te brengen met zijn realistische miauws, een prima manier om de aandacht van een pup te vragen! Verder is hij lief en gezellig als altijd. Ik hoop dat ze binnenkort ook weer wat van de buitenlucht kunnen genieten. Lekker even in de zon is goed voor mens en dier!

Kwiebus en Kjani wonen nog steeds binnen. Nog een anderhalve maand, misschien iets langer. De temperaturen moeten nog wat omhoog, vooral snachts voordat ze weer van de buitenvoliere kunnen gaan genieten. Het is niet zo makkelijk om de kooi weer beneden te krijgen, dus even een middagje buiten kan helaas niet. Nou vermaken ze zich binnen ook heel prima, ze vliegen vaak los en spelen dan lekker op de klimboom. Ik zal ze wel weer missen als ze weer buiten staaan en geniet dus nog even heel erg van hun gezelschap bij de PC!

Osk en Goopy beginnen zich voor te bereiden op de zomer. De winterharen gaan langzaam aan loslaten om straks hun gladde zomervacht weer te laten zien. Na een tijdje wat minder fit te zijn geweest staan ze nu weer te trappelen als we iets met ze gaan doen. Wij natuurlijk ook, wat is er nou leuker dan met deze twee lekker op stap te gaan!

Nou, misschien het nog bijna leuker om met Jeppe op stap te gaan! Vooral omdat hij van die gekke dingen doet! Afgelopen weekend was mama hier te logeren en natuurlijk was Jeppe mee. Zaterdags gingen we met een vriendin in het bos wandelen, samen met haar twee hondjes, Idefix en Diaz. Idefix is ongeveer 10 jaar oud en Diaz ongeveer een week jonger dan Jeppe. Natuurlijk was het dikke pret, samen spelen in het bos. En toen we bij een vijver kwamen dacht Diaz dat ie best al kon zwemmen. En Jeppe dacht, als hij het kan, dan kan ik het ook! Toen hadden we dus twee natte puppies!

Terug bij de auto hebben we eerst nog op de boerderij rondgelopen. Schapen, paarden, koeien, kippen, geitjes, varkens en zelfs wilde zwijnen waren er om kennis mee te maken. Jeppe vond het maar wat mooi al die dieren, hij heeft ze allemaal bekeken. Natuurlijk was Jeppe zaterdagavond lekker moe, maar op zondag wilde hij best nog in een ander bos gaan wandelen. Genieten hoor! Smiddags op de bank scheen de zon zo mooi dat ik een paar hele mooie foto's van hem maken kon. Tijdens een van de wandelingen door Akkrum zag ik ook nog dat de ooievaar weer in het land is! Zijn geklepper klonk weer en hij is de weilanden weer af aan het struinen op zoek naar voedsel. Welkom terug!