In de tuin

Geplaatst op Zaterdag 10 maart 2007

Een lange tijd geen update, maar nu heb ik er eindelijk weer tijd voor en heb ik ook een prachtig onderwerp! Het is Lente! Nou ja, oke, het zal allemaal nog niet officieel enzo, maar het zooo lekker weer!

Vanmorgen hebben we dan ook van het buitenleven genoten! De poezen hebben heerlijk buiten gespeelt. Eerst is Pluk een poos op stap geweest en daarna bleef ze net als Otje bij ons in de buurt. Op een gegeven moment zat ze in de tuin van de buurvrouw en kwam er een andere kat. Dat werd flink knokken en Otje, die nog bij ons in de tuin zat en niet snapte dat ze ook over de schutting heen kon klimmen wilde ook erheen om te knokken. Uiteindelijk heeft ze zich door de schutting heen gewurmd en Pluk gered van de kat. Otje joeg hem zo een paar tuinen ver weg en kwam helemaal trots terug gewandelt! Omdat ze wel allebei behoorlijk van de kook waren (Otje blies zelfs enorm tegen een tuinbeeld) hebben we ze maar binnen gedaan.

Ook de vogels konden buiten. Er stond weinig wind en in het zonnetje was het verrukkelijk! Toen de tuin zover opgeruimd was dat de tegels allemaal schoon waren konden ze mooi op een rijtje staan. Kæla vond het heerlijk en floot veel. Charlie vond het maar een beetje vreemd. Er kwam wel af en toe koekoek uit en een heel vreemd huh-geluidje. De parkieten kun je overal parkeren, die vinden alles best. Gaan gewoon door met wat ze altijd doen, touwtjes pluizen!

Ik heb, nu alle zooi eindelijk opgeruimd is (dat was wel een paar middagen werk, overal lag er aarde over de tegels heen waar onkruid overheen gewoekerd zat), allemaal bloempotjes gevuld. Omdat we volgens de plannen volgend voorjaar in een ander huis zitten willen we geen grote dingen meer aan de tuin doen. Maar ik wil wel een vrolijke gezellige tuin van de zomer, dus dan zijn potten een goede oplossing. Ik heb een oude vuilnisbak, talloze kleine potjes en een oude muizenbak gevuld met viooltje en wat ander spul. Twee schalen met zaden moeten mooie bloemen gaan geven en zaadjes tussen het gras daar hopelijk ook leuke bloemen! Misschien in de loop van de lente en zomer nog eens wat mooie planten in potten neerzetten, maar voor nu ziet het er prachtig uit!

Van de week ging Charlie toen het zonnetje in de kamer stond even flink aan de klets! Hier kun je er een stukje van horen:

Bekijk deze video op YouTube