Wandelen speuren en snacken!

Geplaatst op Donderdag 7 maart 2013

Gister was een waar feestje voor Oscar! Samen met een collega gingen we naar Appelscha, voor een flinke wandeling. En een stukje speuren, Merette wilde wel voor vermist slachtoffer spelen. Gelukkig was het vrijwel windstil, want we zijn de open vlakte op gegaan en dat is een stuk moeilijker dan in het bos speuren. De wind zorgt daar veel sneller voor verwaaiing van de geur. De spoortjes waren mooi kort en Oscar liep ze feilloos uit. Zelfs het stokje dat in de grond gestoken was om mij een hint te geven, werd prachtig door Oscar verwezen! Tijdens de pauze heb ik wat foto’s gemaakt, het is niet nodig om te zeggen dat hij toen een beetje raar deed!

Na het speuren hebben we verder gewandeld over de prachtige hei. Het was heerlijk warm in het zonnetje en we waren alle drie ook best moe toen we bij de auto kwamen.

Op weg naar huis kwamen we langs de grote gele M en Merette vroeg of ze Oscar mocht trakteren. Vooruit dan maar, onder het mom van doen we anders nooit. Dus nadat wij ons buikje vol gegeten hadden, kreeg Oscar, keurig met een slabbetje om, zijn hamburger. En die werd natuurlijk met smaak opgegeten!

Savonds kregen we een logé gebracht.Forpus Lily, een piepklein blauw papegaaitje. Ze mag hier een poosje logeren om te zien of de hond allergisch is. Ze was al heel snel op haar gemakje en helemaal niet onder de indruk van al het papegaaiengeweld hier in huis. Foto’s zullen binnenkort volgen!