Bijna lente!

Geplaatst op Maandag 4 maart 2013

Vandaag was toch wel heel erg lekker weer! Zon, blauwe lucht en een leuke 10 graden. Lekker genoeg om de vogels heel eventjes een frisse neus te laten halen! En leuk dat ze het vonden! Ik had het niet gek gevonden als ze het na maanden winterweer, wel even spannend hadden gevonden, maar nee hoor, gelijk dikke pret. Heerlijk, hopelijk kunnen we de komende maanden veel van de buitenvoliere genieten!

Otje en Pluk willen ook wel weer eens buiten spelen. Kou en nattigheid houden ze niet van, maar dit weekend hebben ze hun neus weer eens buiten de deur gestoken. De voordeur, maar na een klein half uurtje melde Pluk zich aan de achterdeur. En wij maar denken dat ze braaf in de voortuin spelen. Precies de reden dat ze niet heel vaak en lang naar buiten gaan, al vinden we het wel heel fijn voor ze om regelmatig buiten te komen.

Oscar is goed op dreef. Afgelopen zaterdag heeft hij het fantastisch gedaan bij de behendigheid. Er waren diverse stressfactoren en toch ging hij met heel veel plezier met mij aan het werk. Zelfs een galoperend paard op 10 meter afstand was geen reden om druk te gaan doen. Fantastisch!

Vervolgens hebben we zondag een hele leuke en succesvolle speurles gehad. Oscar liep beheerst, geconcentreerd en fanatiek 3 sporen uit. Een spoor heb ik bijna in het geheel gefilmd en ik heb wat uitleg toegevoegd. Het filmpje is hier te zien:

Bekijk deze video op YouTube

Vandaag hebben we een poosje met de bal gespeeld. En ja, als echte mechelaar doe je dat met veel vertoon. Even “tantjes luchten” noemen wij dat.