Jeppe logeert

Geplaatst op Vrijdag 4 maart 2011

Deze week logeert Jeppe bij ons. We zouden heel graag een hond willen en vonden het verstandig om eerst uit te proberen hoe dat gaat. Tenslotte moet een hond ook op drukke dagen, na een lange werkdag, uitgelaten worden. Dat is wel wat anders dan op zondagmiddag met mooi weer naar het bos. Gelukkig is alles goed gegaan. Ik moet wel wat vroeger mijn bed uit, maar dan nog gaat de wekker later dan in Akkrum. Dus dat valt best mee. En ik kan mijn werktijden redelijk zelf bepalen, waardoor ik ook kan zorgen dat er vaak genoeg tijd is voor langere wandelingen, balletje gooien, zwemmen enz.

Jeppe heeft het wel naar zijn zin bij ons. Afgelopen dinsdag heb ik hem meegenomen met paardrijden. Vlakbij Osk en Goopy is een dijk waar hij veilig los kan lopen. Ik lekker te paard en Jeppe kon zich heerlijk uitleven. Goopy vond het geen probleem dat Jeppe af en toe vlak langs kwam rennen. Gisteren zijn we naar het bos geweest, waar Jeppe in elke vieze modderpoel dook die hij vinden kon. Alles wat op water lijkt is leuk. Echt zwemmen doet ie niet snel, maar tot zijn buik het water in vindt hij prachtig. Stokken slepen is ook een leuke bezigheid, hoe groter, hoe mooier!

Onze eigen diertjes doen het prima. We hebben zin in het voorjaar. Van mij mag de voliere gebouwd worden en de temperatuur omhoog. Dan kunnen ze weer eens van de buitenlucht genieten! De poezen vinden het niet echt leuk dat Jeppe er is, ze gaan hem wat uit de weg. Na een paar dagen werd het wel beter, ze lopen niet meer weg van elkaar en lopen soms zelfs vlak langs elkaar heen. Ze leren snel genoeg dat Jeppe ze niets doet, want Jeppe heeft behoorlijk respect voor ze.