Samen spelen samen slopen

Geplaatst op Dinsdag 20 februari 2007

Vandaag heb ik mijn wilgenoogst van vorige week overtroffen. Op een wandeling door het dorp zag ik dat de wilgen aan het water geknot waren. De takken lagen netjes gebundelt naast de stammen. Hm, daar word ik hebberig van! Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik zo'n bundel hebben mocht en ja hoor! Gelukkig was Tjerk erbij en kon hij hem sjouwen, want dat kreeg ik niet voor elkaar, zoveel takken zijn het! Thuisgekomen heb ik 15 takken uitgezocht die net niet dik genoeg zijn om nu als zitstok te gebruiken. Die staan nu in een emmer water. Als die wortels krijgen en ze in de grond gaan heb ik een levenslange voorraad! Al betwijfel ik of het slim is om 15 wilgenbomen in je tuin te zetten hihi. In ieder geval kan ik morgenmiddag alle vogels van een of meerdere mooie nieuwe zitstokken voorzien en hebben we voorlopig meer dan genoeg knaaghout!

De afgelopen week waren we wat veel van huis. De vogels waren daardoor wel even van slag, verwend door ons vele thuiszijn. Gelukkig konden we tussen ons nachtje Ameland en het verjaardagsbezoek bij familie ruimschoots tijd voor de vogels vrij maken. Daarbij hebben we een mooi klusje geklaart. Kæla had een prachtig speeltje, een groot houten blok met daaraan touwen en klosjes. Mevrouw was alleen zo slim om het grote blok als eerste te gaan slopen en nou kan hij niet meer opgehangen worden. Maar het is zonde al die leuke klosjes weg te gooien, dus hebben Charlie, Kæla en ik die losgeknoopt. Dan kunnen we daar weer eens een nieuw speeltje mee maken!