De tweede speurles

Geplaatst op Zondag 19 februari 2012

Vandaag hebben we onze tweede speurles met Oscar gehad. Vorige week hebben we een proefles gedaan om te zien of we het leuk vonden. We hadden niet zo'n idee van hoe speuren nou precies werkt en gaat, dus het was even afwachten. Oscar vond het gelijk prachtig en wij vonden het ook heel erg leuk om te doen. Dus voor vandaag weer een les geboekt. Tjerk wilde ook graag actief deelnemen, dus we doen nu steeds ieder de helft van de les lopen. Is ook geen overbodige luxe, ik kom steeds handen te kort en Oscar is erg sterk als hij zo fanatiek aan het speuren is. Bovendien is het ook erg leerzaam om naar elkaar te kijken, dan zie je weer meer en vallen weer andere dingen op.

Ik heb vandaag een filmpje gemaakt. Het beeld wiebelt verschrikkelijk, maar ik moest natuurlijk mee lopen om te kunnen blijven filmen. Het geeft wel een leuk idee:

Bekijk deze video op YouTube

Verder gaat alles in huis lekker zijn gangetje. De papegaaien vermaken zich prima. Ze zijn de laatste tijd erg vrolijk en vrij in hun gedrag. Omdat ze niet meer los in de woonkamer mogen (Oscar is zo vreselijk bang van ze), laat ik ze nu heel vaak een uurtje of wat los in hun eigen kamer. Die is veilig voor ze en ze kunnen er een hoop kattekwaad uithalen. Beide zijn bewegelijker en ondernemender dan dat ze ooit op een klimboom bij ons in de leefruimtes zijn geweest. Natuurlijk krijgen ze ook veel aandacht, zodat ze tam blijven en het gezellig hebben. Al met al ben ik heel blij met hoe het nu gaat.

Van de twee ondeugden had ik laatst ook een filmpje gemaakt. Natuurlijk gedragen ze zich als engeltjes zodra ze de camera zien. Zodra ik weg ben gaan ze weer verder met hun stoute plannen!

Bekijk deze video op YouTube

De poezen vermaken zich ook goed boven. We horen ze regelmatig rennen. Dan zitten ze elkaar achterna, of heeft een van de twee een beetje de kolder in de kop. Elke avond als ik ga slapen doen we een uitgebreide knuffelsessie en elke keer als wij even boven moeten zijn is er een moment van aandacht. Plukje is de laatste paar dagen een beetje van slag geweest wat betreft eten. Dat heeft ze soms. Gelukkig lijkt het weer bij te trekken, ze was vandaag ook weer speelser en at haar eten weer op.