We zijn verhuisd

Geplaatst op Donderdag 17 februari 2011

Na de laatste update in het dagboek is er veel gebeurd! We zijn namelijk verhuisd! We wisten natuurlijk al langer dat we zouden verhuizen, maar ik was te druk het hier verder toe te lichten. Nu we verhuisd zijn heb ik weer tijd voor andere dingen dan verven, schoonmaken en sjouwen!

We zijn naar Leeuwarden verhuisd. Lekker dicht bij mijn werk, kan ik op de fiets! Het huis dat we gekocht hebben is iets ruimer dan in Akkrum en beschikt over een grote uitbouw. Daarin zit de keuken en een extra kamer, waar we een paradijsje voor de vogels gemaakt hebben. Zo kunnen we de vogels een fijne plek bieden en is de rest van het huis iets minder van de dieren en iets meer van ons. We hebben wel een klimboom in de woonkamer, zodat we de vogels nog wel bij ons kunnen laten zitten. Dat vinden zij net zo gezellig als wij!

Otje en Pluk waren eigenlijk vrij snel gewend. De eerste dagen waren ze erg op hun hoede en onderzochten ze alles. Ze kropen ook steeds bij elkaar, te bang om in hun eentje te slapen. Na een paar dagen gingen ze meer alleen op stap en zagen we ze ook steeds vaker ontspannen liggen. Ze hebben ook al de leuke aspecten van het nieuwe huis ontdekt. Lekker vanuit de aanboud naar de woonkamer rennen, een sprint van ruim 15 meter. De kokosmat bij de voordeur moet het ook ontgelden. Dat gaat niet lang duren voordat we die vervangen moeten!

De vogels hebben ook tijd nodig gehad om hun draai weer te vinden. De parkietjes zijn het makkelijkst, die vinden het al snel prima. Charlie was een week heel erg druk en ook wat stout. Uithalen alsof hij bijten wilde, niet op willen stappen. En kletsen, fluiten en doen tot we er moe van werden. Dat kwam na een week weer wat tot rust en nu is hij weer in normale doen. Na een paar dagen observeren durft hij nu ook op de nieuwe klimboom, hij heeft al lekker gedouchd in de nieuwe babkamer en heeft ook al aardig wat vluchten gemaakt, maar moet nog leren waar hij landen kan!

Kæla is een beetje een ander verhaal. Zoals we al verwacht hadden heeft ze haar volumeknop goed hoog gezet en schreeuwt ze veel. Dat doet ze altijd als dingen veranderen. Voor haar is het ook het meest wennen. In het oude huis stond ze bij Tjerk op de werkkamer, waar hij door de weeks hele dagen zit. Nu staat ze bij de andere vogels en moet ze mee in hun ritme. We geven haar de tijd en hopen dat ze haar draai vind. In het ergste geval kan ze wel weer bij Tjerk op de kamer, maar liever houden we haar beneden.

Het aquarium is nog work in progres. We hebben namelijk een nieuwe gekocht! De oude staat nog in Akkrum. We hebben water uit het oude aquarium gehaald en een van de pompen, om het nieuwe aquarium mee op te starten. Komend weekend gaan we de vissen en planten ophalen. Dan hebben we eindelijk de dierentuin weer compleet! Mocht je intresse hebben in ons oude aquarium, laat het weten, hij is compleet met pomp, verlichting en verwarming voor een leuke prijs af te halen!