Wilgjes op kweek

Geplaatst op Dinsdag 13 februari 2007

Wat een leventje hebben onze dieren toch ook he. Ze luieren wat, spelen een beetje, eten hun bordje leeg en doen weer eens een dutje. De baasjes zorgen wel voor gevulde bakjes, schone kooien en kattebakken, vertier en geknuffel. Tja, als je dieren neemt, dan is het hard werken geblazen!

Zo ben ik vandaag, door weer en wind, richting Heerenveen gefietst om wilgenhout te stelen. Ik heb een gemeentewilg mooi een beetje bijgesnoeid. De oogst staat nu in een emmer water in de bijkeuken. De bedoeling is dat de takken wortels gaan krijgen en ik ze in de aarde kan zetten. Dan hebben we een mooie voorraad knaaghout en als ik sommige genoeg door laat groeien ook mooie zitstokken. Tegen pasen ga ik ook weer paastakken kopen. Die komen van de krulwilg af en zijn ook perfect als knaaghout en zitstokken en erg leuk met hun bochtjes en kronkels. Nu met de grote tuin kunnen ze straks mooi in de aarde en goed groeien!

De vogels hebben zich vandaag voornamelijk in de kooi vermaakt. Kæla mocht vanmorgen mee douchen en met Charlie heb ik vanmiddag eens wat geoefend:

Bekijk deze video op YouTube

Maar verder even rust. Ze waren allebei zover dat ze zo veel aan de ander gewend waren geraakt dat ze wat uit gingen proberen. Dus nu hebben ze even in de kooi eten gehad in plaats van op de klimboom, zodat ze zonder problemen hun eigen portie eten. Zo dadelijk mogen ze natuurlijk nog even op de klimboom komen spelen, maar dan zonder eten om ruzie over te maken.

De poezen kachelen lekker de winter door. Pluk haar buik is bijna helemaal genezen en ook de gekke bult met vocht is bijna weggetrokken. Nog even en er groeit weer haar over en dan zien we er niets meer van. Het dieet gaat ook goed, ze krijgen nu smorgens geen natvoer meer en over de dag gezien ook minder brokjes. Ze vinden dat niet helemaal leuk, maar ze hebben genoeg spek om op te teren!