Sneeuw!

Geplaatst op Zaterdag 9 februari 2013

Alweer sneeuw! Vanmorgen werden we weer in een witte wereld wakker. Dus Oscar mee genomen en een fijne sneeuwwandeling gemaakt. Oscar is dol op sneeuw en wordt dan altijd heel druk. Daarom ben ik door het park naar het losloopveld gelopen. Om het veld staat een groot hek, dus hij kan er veilig los. En los ging ie! Lekker rennen, rollen en stuiteren. Heerlijk! We kwamen ook nog twee dalmatiers tegen, waar Oscar even leuk mee optrok.

Gister hadden we een wat minder leuke wandeling. In het grote losloopgebied troffen we 2 berner sennenhonden. De eerste ontmoeting ging nog wel goed, maar toen we weer naar de auto wilden wandelen troffen we ze weer en gingen de drie heren met elkaar op de vuist. Het ging even erg heftig, waarbij Oscar zich met hand en vooral tand verdedigde. Gelukkig hadden de berners heel veel haar en beet hij zich daar in vast. Met een flinke mep van de riem op Oscar zijn kop liet hij los. Ik greep Oscar en iemand anders greep de berner. De andere berner bleef er wat om heen dralen tot zijn eigenaar die ook aangelijnd had. Ik was aardig overstuur, maar gelukkig waren er nog twee dames die een stukje met mij op hebben gelopen. De dames hebben mij wat gekalmeerd en hun honden hebben Oscar weer aan het spelen gekregen. Daardoor konden we het goed afsluiten. Geen van de honden had schade, behalve dan dat Oscar smiddags een grote bult op zijn hoofd had van mijn mep. Maar ja, je moet wat in zo’n situatie. De bult is nu al weer weg gelukkig.

De katten vinden hun nieuwe kamer heel fijn. Ook als de deur open staat, zijn ze vaak in hun eigen kamer te vinden. De studio gebruiken ze nu vooral als ruimte om idioot te gaan rennen. Aangezien ze nog nooit dingen stuk hebben gemaakt, vertrouw ik er maar op dat ze niet opeens in mijn softboxen springen ofzo.

De vogels zijn deze week verwend met eucalyptustakken. En de ondankbare krengen keuren hun cadeau natuurlijk geen blik waardig. Zucht! Nou ja, zij hoeven ook niet in broedstemming te komen, dus de rest is voor de rosékaketoes van onze gulle gever!