Bezige bijtjes

Geplaatst op Zondag 3 februari 2013

Een druk weekendje! Dat is het dit keer wel. Gelukkig allemaal leuke activiteiten, dus met plezier alles gedaan!

Eerst gisteren naar de vrijwilligersdag van Beleef de Lente. Nog even en het seizoen gaat weer van start en ik help daar achter de schermen een klein beetje aan mee. Erg leuk en iedereen heeft weer veel zin in het komende seizoen! Aangezien de dag in Zeist plaatsvond, was dit een dagvullend programma!

Vandaag op tijd opgestaan en naar Havelteberg vertrokken voor een speurles. Bleken we precies bij een mountainbikewedstrijd te willen speuren, dus dat was wel heel erg veel afleiding. De brede zandpaden (tankbanen) waren ook extra moeilijk en er was ook nog een haas die over het spoor van ons “vermiste persoon” was gelopen! Uitdagingen genoeg, maar Oscar hield goed vol en wist elke keer onze vermiste Juf weer te vinden!

Eenmaal thuis zijn we op de bovenverdieping aan de slag gegaan. Otje en Pluk wonen al een hele tijd op de bovenverdieping en hebben daar een eigen kamer. Daar slapen ze snachts en kunnen we ze even opsluiten als ze anders in de weg lopen. Omdat ik voor mijn fotografiebedrijf een studioruimte wil, moesten de katten verhuizen. Tjerk heeft zijn kantoor opgeofferd en daar hebben we vandaag een hele gezellige knusse kattenkamer van gemaakt. De krabpaal paste mooi in de nis achter de deur, in de boekenkasten hebben we fijne ligplekjes gemaakt en ze kunnen ook mooi op de kastjes springen en vanaf daar naar buiten kijken. Een mooie veilige ruimte voor ze en ze leken ook niet heel erg ontdaan van de verandering.

Vervolgens hebben we de oude kattenkamer helemaal leeg gehaald. Er moeten nog een paar dingen gebeuren, deels voor de functionaliteit zoals luxaflex en opbergruimte maken, deels voor de leuk, zoals het ophangen van mijn mooie foto;s. Maar de ruimte is nu bruikbaar en ik ben heel wijs er mee!