Wandelen met Diaz

Geplaatst op Woensdag 1 februari 2012

Het prachtige vriesweer lokt ons naar buiten. Warme kleren aan, de muts op en sjaal om en we zijn klaar om te genieten van het zonnetje! Vandaag zijn Oscar en ik gaan wandelen in het Drents-Friese wold, samen met een vriendin en haar hond. Ruim anderhalf uur hebben we gelopen, door het bevroren bos. De honden hebben dezelfde tijd gelopen, maar minstens een tienvoudige afstand. Wat een heen en weer geren! Oscar was al een paar dagen een energieke stuiterbal, dus die heeft al die energie eens goed uit zijn poten gelopen. Diaz deed vrolijk mee. Hoeveel hardloopwedstrijdjes ze ook deden, het bleef gelijk spel, ze zijn aan elkaar gewaagd!

Ondanks dat ik mijn spiegelreflex mee had, moest het kiekje met de telefoon genomen worden. Tja, moet je maar een geheugenkaartje mee nemen...

In huis merken de dieren weinig van de kou. De poezen snurken net zo comfortabel als anders op hun kleedjes en kussentjes. Voor de vogels laten we snachts de kachel wel iets hoger, anders wordt het te koud in hun kamer.

De poezen kijken met smart uit naar de postbode. Die komt (hopelijk morgen) een enorm pakket bezorgen. We hebben een nieuwe krabpaal, hangmatjes, een knispertunnel en een denkspelletje besteld. Aangezien de katten nu eigenlijk vooral op de bovenverdieping wonen, willen we ze daar ook uitdaging en vertier bieden. Als alles klaar is zal ik een foto plaatsen!