Otje de slaapkop

Geplaatst op Woensdag 31 januari 2007

Zo op de laatste dag van de maand een grote gebeurtenis. Vandaag is Charlie, een grijze roodstaart bij ons gekomen, hij blijft twee maanden logeren. Charlie heeft wat moeite met de volumeknop en elke papegaaieneigenaar weet hoe gek je daarvan worden kan. Daarom is Charlie voor twee maanden bij ons, dan kan zijn gezin weer even goed tot rust komen. Wanneer gedrag van je huisdier je zo gek maakt, dan wil je soms beslissingen gaan nemen die niet in het belang van alle betrokkenen zijn. Daarom is rust even belangrijk, zodat er goed nagedacht kan worden. Over twee maanden begint het mooie weer ook te komen en kan Charlie thuis ook weer overdag in de grote buitenvoliere genieten. Dan ziet het leven er al weer heel anders uit.

Ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe leuk wij het vinden een echte grijze in huis te hebben! Het is allemaal nog even wennen, maar vor de eerste dag gaat het erg goed. Charlie eet, drinkt en klimt wat rond. Hij zit ook regelmatig lekker op een pootje te dutten of zichzelf te poetsen. Hij vind ons nog wel eng, hij wil nog geen eten aanpakken of zulke dingen. Maar dat heeft natuurlijk even tijd nodig, hij is er net! Tijdens het koken begon hij opeens druk te fluiten en te praten. Wij zijn natuurlijk kleine Kæla gewend, dus zo'n duidelijk en best wel groot repertoire is zo gaaf! Hopelijk leert Kæla er iets van.

Kæla vind haar nieuwe buurman reuze leuk! Ze zit de hele middag al gek te doen. Schommelen, ondersteboven hangen, zichzelf tegen de tralies drukken om maar dichterbij te kunnen kijken, fluiten en piepen. Het kan niet gek genoeg! Ik had verwacht dat ze wel onder de indruk zou zijn en misschien ook gelijk al jaloers, maar nee hoor, ze vind het een groot feest!

Gistermiddag hebben we hier nog even een spelletje gedaan. Otje, Tjerk en ik. Ik heb gewonnen, Tjerk was tweede en Otje... Otje was erbij in slaap gevallen.