Echte winterpret

Geplaatst op Zaterdag 26 januari 2013

Jawel, de sneeuw heeft het noorden ook bereikt, dus hier ook alweer een poosje een witte wereld. Oscar vindt het fantastisch! Hij is druk en stout, de energie barst er aan alle kanten aan. Wij zien er de humor wel van in, hij is vooral zo blij en dat zien we graag. Als de kou weg is, gaan we maar weer aan het (her)opvoeden!

Afgelopen dinsdag met een collega en haar twee franse buldoggen gewandeld. Op een overzichtelijk pad kon Oscar los. Door de sneeuw worden er geen buitenrittenritten met paarden gemaakt, de katten blijven veel meer binnen en op die plek verwachtte we geen wild aan te treffen. Oscar heeft zich de poten onder zijn lijf vandaag gerend, heerlijk vond hij het! Op stukken waar wel katten, paarden of wild konden treffen ging hij aan de flex en dat ging ook prima.

Vandaag even naar het losloopgebied, samen met Jesler en Lizzy. Lizzy was ook helemaal gek en rende als een bezetene in het rond. Oscar en Lizzy gingen ook weer even spelen, ze beginnen langzaam aan steeds beter aan elkaar gewaagd te raken. Beide vinden het moeilijk om elkaar te gaan vertrouwen, maar ze durven steeds meer! Vervolgens kwamen we een duitse staande tegen en daar heeft Oscar mee gespeeld zoals ik hem dat nog nooit heb zien doen! Rennen, uitdagen en steeds tegen elkaar op springen. Ze hadden zo vreselijk veel lol en ik heb (de sneeuw in aanmerking genomen) best aardige kiekjes kunnen schieten! Het ziet er vervaarlijk uit, maar ze hadden dikke pret en ik heb er dus ook van genoten!

De katten wagen zich met de sneeuw absoluut niet buiten, die blijven warmpjes binnen. De vogels merken er natuurlijk nauwelijks wat van. Vanmorgen heb ik geprobeerd om het geklets van Charlie vast te leggen. Meestal stopt hij zodra ik de camera aan doe, maar vanmorgen is het toch een beetje gelukt! Hij kan veel meer zeggen en hij kan alles zo duidelijk en helder als de koekoek en kiekeboe zeggen, maar dit filmpje geeft wel een leuke indruk!

Bekijk deze video op YouTube