Volop sneeuwpret

Geplaatst op Dinsdag 26 januari 2010

Alweer sneeuwpret! Gisterochtend werden we weer wakker in een witte wereld. Gelukkig niet teveel sneeuw om de wegen onbegaanbaar te maken, maar wel voldoende om de wereld weer sprookjesachtig wit te maken! Direct werd er op de ijsbaan druk gewerkt om het ijs weer sneeuwvrij te maken. Wij gingen natuurlijk aan de slag om de stoep te vegen en Otje en Pluk vonden het erg leuk om mee naar buiten te gaan. Ze wennen langzaam aan de sneeuw, want dit keer durfden ze er ook wel doorheen te lopen. Leverde wel wat mooie plaatjes op!

Smiddags bij de paarden natuurlijk ook weer sneeuwpret. We hebben zonder zadel een ritje gemaakt, zodat we lekker warm bleven. Osk en Goopy hadden er wel zin in! Onderweg hebben we zes reeën gezien, die onder de sneeuw naar eten zochten. Ook zagen we een vrij grote roofvogel vliegen, duidelijk geen buizerd, maar we wisten beide niet wat voor soort dan wel. Ons vermoeden is een valk, maar dat is een gokje. In de auto op weg naar huis zagen we nog eens acht reeën. Ze stonden links van de weg en staken voor onze auto over om zich achter struiken te gaan verschuilen. Een prachtig gezicht en dit keer kon ik ook wat foto's maken door de autoruiten heen.

Met de vogels gaat alles goed. Kæla wordt heerlijk verwend en zit uren los. Ze gedraagt zich dan prima, boven haar kooi hangen een schommel en een soort loopbruggetje. Ze scharrelt dan lekker rond en gaat met regelmaat op of in de kooi een dutje doen. Ze is dan zo lief dat je haar haast vergeten zou en zo zit ze zomaar hele dagen los. Charlie krijgt vooral savonds zijn aandacht. Hij wordt bij het koken betrokken, mag vaak even op de tafel komen spelen en ik neem hem savonds ook vaak mee naar boven om bij de pc te zitten. Smorgen gaat hij af en toe mee onder de douche en als ik bezig ben mijn tas in te pakken, dan is hij altijd wakker en aan de klets. Omdat Tjerk hem dan later zijn ontbijt geeft, is zijn ochtend ook alweer gevuld. Kwiebus en Kjani gaan gewoon zoals altijd, zij vermaken zich samen prima en maken soms herrie voor tien!