Op bezoek bij Jeppe

Geplaatst op Zaterdag 24 januari 2009

Helaas, het mooie winterweer is voorbij. Het is weer nat, het waait en het is koud. De dieren genieten in huis van de warmte, de poezen steken soms hun neus buiten de deur, om dan weer snel naar binnen te gaan!

Vorige week heb ik een bezoek gebracht aan Jeppe. Het is wat lastig om hem op de foto te krijgen, hij is zo beweeglijk en snel! Hij is sinds de vorige keer dat ik hem zag flink gegroeid en begint al een heel hondje te worden. Hij doet het ook heel erg goed. Word hij op tijd uitgelaten is hij zindelijk, hij gaat al zitten op commando (al blijft ie maar 2 tellen zitten, dat maakt niet uit) en begint zich iets rustiger te gedragen in de lift. Enige wat nog niet zo goed gaat is van huis weg wandelen. Eenmaal op pad gaat het wel goed, maar het eerste stuk staakt meneer. Spelen doet ie als de beste, alles word meegesleept, achteraan gerend en op gekauwd. Andere honden tegenkomen vind ie een feest en als de boxer van mijn broer op bezoek komt is hij helemaal in zijn nopjes! Hij is ook al razend snel, dat kleine boefje, hij kan als een dolleman door het huis rennen!

Met de dieren in Akkrum gaat alles prima. De poezen zijn deze week ontwormd. Meestal hebben we daarvoor een pipetje voor in de nek, maar dit keer hadden we pilletjes. Niet zo'n goed idee, Otje kon het niet waarderen en veranderde in een klein kreng. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar toen had ik wel wat pleisters nodig. Pluk gedroeg zich een heel stuk beter, even goed vasthouden en het lukte wel. Volgende keer dus gewoon weer een pipetje! Dat is voor alle partijen leuker!

Verder is Otje momenteel juist erg knuffelig en gezellig. Ze zoekt je overal op, om lekker bij je op schoot te kruipen. In de meest vreemde houdingen kan ze bij je liggen, hoe gekker ze erbij ligt, des te leuker vind ze het! Pluk haar kale plekje begint te verdwijnen, het haar groeit in rap tempo terug.

Kæla is lekker actief momenteel. Gisteren hebben we samen haar hele kooi gepoetst. Eens in de zoveel tijd haal ik de kooi helemaal leeg om hem goed af te soppen. Dat is een flinke klus en Kæla helpt met plezier mee. Nou ja, helpen? Ze scharrelt rond, gooit dingen op de grond, gaat in de weg zitten en zit overal met haar nieuwsgierige snavel bovenop! Zelfs als ik de grond schoonmaak komt ze kijken! Voordat we de kooi schoon gingen maken was mevrouw zelf onder de douche geweest. Altijd gezellig, al dat spelen met water! Op de klimboom vermaakt ze zich ook prima. Ze klautert lekker rond, poetst zichzelf en gaat regelmatig een lekker dutje doen. Wat een leventje!

Charlie doet andere dingen op de klimboom! Hij oefent de spieren! Rekken en strekken, buigen en draaien. En dan kun je vanzelf knappe dingen als een spagaat! Ik hou hem natuurlijk heel erg goed in de gaten als hij zo bezig is, zodat de pc en Charlie allebei heel blijven!

Het nieuwe kleine aquarium heeft een nieuwe inrichting gekregen. De oude werd heel snel vies, het water ging stinken en er gingen babbies dood. Er zat dus iets niet helemaal goed. Ik heb de bak schoon gemaakt en grind ipv zand op de bodem gedaan. Nu blijft de bak wel goed en mama guppie is bevallen van 6 jonkies!

Met de kou zijn de IJslanders in hun element. Tjerk is mee geweest tijdens een ritje met Goopy en heeft ons even op de kiek gezet.