Kaela doet de was

Geplaatst op Dinsdag 22 januari 2008

Vandaag een vrije ochtend. Een beetje noodgedwongen, er stonden paardrijplannen op stapel die jammer genoeg niet door konden gaan. Maar toch ook wel weer lekker.

Na heel rustig opstarten een beetje keuvelen met de diertjes. Charlie heeft donderdag een nieuwe schommel gekregen. Een van RVS met een gladde houten zitstok. Van zijn oude schommel had hij wat eeltplekjes gekregen. De nieuwe schommel is erg groot, ik heb per ongeluk formaatje ara besteld. Charlie zat er sinds donderdag naast en negeerde het. Vanmorgen besloot ik hem wat aan te moedigen met clickeren. Eerst belonen voor richting de schommel bewegen, dan hem zijn nek eens flink laten strekken zodat hij echt dicht in de buurt van de schommel komt. Al snel was hij driftig aan de schommel aan het trekken en duwen. Toen ik als laatste aanmoediging een beloning aan de targetstick vastmaakte en bij de schommel hield stapte hij de derde keer op! Daarvoor kreeg hij natuurlijk een heel groot stuk walnoot en hij heeft nog tijden op de schommel gezeten en gekletst.

Kæla had het moeilijker vandaag. Die moest meehelpen met de was opruimen. Zwaar werk hoor, handdoeken vouwen, alles sorteren, kijken of alles goed is gegaan. Ze had het er maar druk mee:

Bekijk deze video op YouTube

Kwiebus en Kjáni hebben gisteren gesmuld van het kiemvoer. Kæla en Charlie vinden er niet zoveel aan, maar Kwiebus en Kjáni smulden hun buikjes vol. Daarna ging Kwiebus eens goed Kjáni zijn kuif terug in model brengen, door de rui steken sommige veertjes alle kanten op.