Oscar uitvergroot

Geplaatst op Zondag 15 januari 2012

Vandaag heb ik van het mooie weer gebruikt om een foto van Oscar te maken die uitvergroot kan worden. Ik wil een nieuwe fotocollage voor bij de eettafel gaan maken en ik miste nog een ├ęcht goede en mooie foto van Oscar. Met behulp van een vriendin (en haar lenzen!) is het resultaat erg naar wens! Oscar staat er erg mooi op, goed scherp en met een echte Oscar-blik. Ik ben er erg blij mee. De eerste foto hieronder wordt de vergroting.

De training van Oscar gaat heel erg goed. We zijn nu met zijn verlatingsangst bezig. Dat is de kern van het probleem en als we dat op kunnen lossen zal hij veel minder last van angst en overprikkeling hebben. Althans, als we ook een beetje slim bezig blijven qua activiteiten die we met hem doen. Het belangrijkste is dat hij dan thuis een echte veilige haven heeft, waar hij tot rust kan komen. Wat hem dan weer weerbaarder maakt als we ook eens iets doen wat hem erg prikkeld. Hoewel het een heel erg tijdrovend proces is, hebben we er heel erg veel vertrouwen in en zien we Oscar ook met kleine stapjes de goede kant op ontwikkelen.

De poezen hebben zich de bovenverdieping helemaal eigen gemaakt. Ze komen best nog wel eens beneden kijken als de deuren open staan, maar hun veilige bovenverdieping geeft hun veel rust. Ze staan nu een tijdje op versvoeding en ze zien er zo mooi uit. Ze glanzen meer en hun vacht is veel zachter geworden. Pluk werd eerst een beetje dikker, maar nu we beter weten hoeveel ze nodig hebben is dat ook weer onder controle. Een nieuwe lading speelgoed helpt bij de broodnodige lichaamsbeweging. Een knuffeltje aan een touwtje lokt ze tot de gekste sprongen uit!