Alweer een nieuw jaar!

Geplaatst op Zondag 10 januari 2010

Het nieuwe jaar is weer aangebroken, voor iedereen de beste wensen! Officieel mag het vast al niet meer, maar beter laat dan nooit, toch?

Net als in de rest van het land is het in Friesland wit. De sneeuw blijft maar liggen en er valt regelmatig nieuwe sneeuw bij. Momenteel waait het ook erg en stuift de sneeuw alle kanten op. Wij blijven lekker binnen en kijken uit op de verlaten ijsbaan. Het ijs is door de sneeuw heel erg slecht en zelfs de echte volhouders hebben het opgegeven.

Binnen is het warm en gezellig. We hebben onze pc's naar beneden verplaatst, Kæla meegenomen en genieten van rust en gezelligheid. De katten slapen lui op de bank, geen beweging in te krijgen. Charlie heeft zich vanmorgen vermaakt met een oud doosje met lekkers erin. De parkietjes scharrelen rond zoals altijd en wij zitten lekker comfortabel achter onze beeldschermen.

Voor de parkieten is het jaar erg schoon begonnen. Het was de hoogste tijd voor een douche! Ze hebben beide een hekel aan douchen, maar een paar keer per jaar moet het toch. Ze waren zo stoffig en na een douche zien ze er weer zo fris en schoon uit. Het leed was ook snel geleden toen ze nog even lekker rond mochten vliegen en een stevige maaltijd van eivoer kregen.

Vorige week zondag was het weer goed genoeg voor Charlie om even een frisse neus te halen. Het was windstil en met de zon erbij eigenlijk heel lekker. Ik had alleen mijn trui aan zodat ik wat beter aan kon voelen wanneer het koud zou worden. Charlie vond het leuk om even rond te kijken bij de ijsbaan en de kippetjes. Natuurlijk wel maar kort, zodat hij niet ziek zou worden.

Smiddag heb ik ook nog heerlijk gereden met Osk en Goopy. Samen met een vriendin hebben we door de sneeuw gestapt. De wereld is zo betoverend mooi en de paarden zijn zo in hun element met dit weer. Ze weten ook precies waar ze lopen moeten en doen heel voorzichtig op stukjes waar het iets gladder is. Jammer genoeg was zelf het rustige stapritje teveel voor Goopy. Hij heeft erg last van zijn longen en de inspanning was toch nog teveel. Voorlopig gaan we het dus even houden bij het werken aan de lange lijnen, dat vergt veel minder inspanning en is heel erg leuk! In twee oefensessies heeft hij al goed het sturen en van hand veranderen onder de knie. Als de sneeuw weg is gaan we moeilijkere dingen oefenen, eens kijken hoe ver we gaan komen!