Kaela steelt de show

Geplaatst op Maandag 8 januari 2007

Kæla vermaakt zich prima op de klimkooi en bezorgd ons een hoop opruimwerk! Ze versnipperd papier, knaagt aan nootjes, hakt spruitjes in kleine stukjes. En wij maar stofzuigen! Beneden in de kooi heb ik haar deze week weer eens getrakteerd op haar hooiballetje. Dit is een balletje voor knaagdieren, waar hooi in gestopt kan worden. Voor Kæla is het de lol het hooi er uit te trekken en dan natuurlijk het liefste buiten de kooi te gooien zodat het de meeste rommel maakt. Nadat Kæla zich een paar uurtjes met het ding vermaakt had was ze erop uitgekeken en was de beurt aan de jongens. Kjáni heeft ongeveer 2 dagen nodig gehad om hem leeg te krijgen.

Vorige keer vertelde ik al dat er voor de vogels speelgoed besteld is. Het is helaas nog niet binnen gekomen, maar vandaag hebben we wel een prachtig idee opgedaan voor de katten. Vanaf maandag is er voor 40 euro een prachtige krappaal te koop bij de lidl. Daar kunnen ze heerlijk op klimmen en spelen. Komende maandag gaan wij dus voor de poezen op pad!

Kwiebus en Kjáni mochten vanmiddag weer lekker even rondvliegen en al snel hadden ze het voorzien op mijn bakje chips! Kwiebus kreeg het voor elkaar een hele mondvol naar binnen te werken de boef! Kjáni bleef braaf bovenop mijn hoofd zitten toekijken naar het lekkers, hij durfde toch niet al te dichtbij te komen. Samen vlogen ze daarna nog een flink aantal rondjes door de kamer om de caloriën weer te verbranden!

Gisteren waren mijn paps en mams op bezoek en zij hadden natuurlijk Harry mee. Na het avondeten ontdekte Harry in ene keer het voerballetje van de poezen. In dit balletje zitten een paar snoepjes die eruit vallen als het balletje rolt. Omdat we laminaat hebben is dat natuurlijk een heel erg leuk spelletje! Harry ging vol goede moed achter het ding aan, maar kreeg geen snoepje eruit. Uiteindelijk hebben we hem een handje geholpen, hij deed zo zijn best!