Een natte zondag

Geplaatst op Zondag 4 januari 2009

Vandaag een natte en grauwe zondag. Het ijs smelt, de schaatsbaan is gesloten. Gelukkig gaat het morgen weer vriezen en kan de schaatspret hopelijk hervat worden. Op het ijs, liever geen glijpartijen op de weg!

Vandaag hadden we bezoek. Mijn ouders kwamen langs en brachten behalve een oom en tante ook Jeppe mee. De vogels vonden het bezoek erg gezellig. Kæla gedroeg zich prima en schreeuwde nauwelijks. Charlie bekeek alles en iedereen uitvoerig en liet hier en daar een boer en een lach horen. De katten vonden het bezoek maar niets. Nou ja, de mensen, dat vonden ze wel prima. Maar dat kleine drukke hondenbeest moeten ze nog heel erg aan wennen. Erg onhandig was ook dat Otje tijdens de kennismaking niet op de deur lette en die tegen haar koppie aan kreeg, ze gaf gelijk Jeppe de schuld! Meeste van de tijd hebben de katten op de trap af zitten wachten. Jeppe kwam af en toe kijken, maar als ze bliezen nam hij heel mooi afstand. Zo zullen ze elkaar wel leren kennen.

Jeppe heeft de hele middag heerlijk lopen spelen. Hij scharrelde hier en daar speelgoed van de poezen op en ging daarmee aan de haal. Zijn eigen kluifje en kip deden het ook prima! Na het wandelen drogen we hem af met een handdoek en daar moest mee geknokt worden. En toen hij een dutje wilde doen kroop hij lekker op de handdoek en viel in slaap!

Voor Kwiebus en Kjáni was de start van het nieuwe jaar minder leuk. Ze zijn niet zulke waterratten, maar ook voor hun is douchen erg goed. Dus zo af en toe gaan ze gedwongen onder de douche. Dit keer had ik Kwiebus in het reiskooitje gevangen en Kjáni is bovenop het hoofd van Tjerk naar de douche gestransporteerd. Daar heb ik hem in de douchekabine gezet en begon de ellende. Kwiebus is goed nat te krijgen, Kjáni minder goed. Maar er spoelde duidelijk veel stof af, en zijn kuif is nu weer mooi in model. Na het douchen mochten ze op de klimboom drogen. Daar gingen ze lekker poetsen en deden ze een dutje. Ja douchen is vermoeiend!

Kæla en Charlie hebben dit weekend ook gedouched. Gisteren Charlie mee, vandaag Kæla. Ook zij vinden het niet altijd even leuk, maar toch zeker niet zo erg als de jongens het vinden. De gezelligheid en het samenzijn is voor Charlie en Kæla een hele belangrijke factor. En ook zij mogen meestal lekker op de klimboom op komen drogen, terwijl ik dan achter mijn pc zit om de mail te lezen.