Happy new year

Geplaatst op Donderdag 1 januari 2009

Het nieuwe jaar is begonnen! Het vriest dat het kraakt, de schaatspret vind vlak voor onze deur op de ijsbaan plaats en gelukkig zijn al onze dieren veilig en wel de jaarwisseling doorgekomen. Met de dikke gordijnen dicht viel het wel mee met het vuurwerk. Wij konden best wat bekijken, zowel achter het huis als wat er boven Joure en Terherne te zien was. Maar er werd niets heel erg dichtbij afgeschoten, dus behalve dat de dieren even een beetje allert werden verliep het hier prima.

Alle dieren maken het ook goed. Pluk haar kap is af en de plek is helemaal genezen. Het is nog wel kaal, maar dat groeit wel weer aan. Otje is momenteel enorm knuffelig, maar wel lief, niet al te opdringerig.

Charlie heeft gisteren voor het raam gekeken naar alle schaatspret. Hij zit graag in de vensterbank en dit keer had hij ook echt eens iets te zien! Natuurlijk komen al die mensen met de auto of fiets naar de schaatsbaan toe, dus de hele straat staat ook vol met auto's en fietsen. Charlie vond het net zo gezellig als ik, om dat alles te bekijken! Op de klimboom boven word Charlie ook steeds vrijer. Hij gaat vaak even buurten bij Kjani, die dan vol overgave naar Charlie zit te fluiten. En hij gaat eindelijk ook lekker zitten spelen. Gisteren met het kartonnen speeltje wat er al een tijdje hangt.

Kæla geniet juist mee van onze spelletjes-activiteiten. Vrije tijd betekend tijd voor spelletjes en Kæla vind het prachtig om dat op mijn schouder te zitten en mee te kijken. Het liefste zou ze natuurlijk over het speelbord heen gaan scharrelen, maar dat mag niet!

Kwiebus en Kjani zitten heerlijk warm en comfortabel op onze computerkamer. Vooral op dagen als deze ben ik toch wel heel erg blij dat ze binnen zitten. Ach, ze zullen vast wel tegen de kou kunnen, maar dit is toch fijner. Kjani wandelt graag over mijn toestenbord heen en weer, waarbij hij dan soms toetsen indrukt en zo van alles uitspookt op de pc! Kwiebus zit graag op de klimboom gezellig te kwebbelen en te fluiten. Ik verheug me wel weer op het voorjaar als ze weer met fijne temperaturen buiten kunnen. Maar voor nu geniet ik van ze, zo gezellig bij ons binnen!

Afgelopen weekend is er een tweede aquarium bij gekomen. De jonge guppies groeiden in het bakje waar ze in zaten niet. En ik wilde toch ook wel graag weer een mooie man erbij. De goudvissen laten de vrouwtjes en mijn hele kleine mannetje wel prima met rust, maar grotere mannen eten ze de vinnen van op. Nu staat er in de inbouwkast een 25 liter aquarium waar een prachtige oranje guppieman, een zwanger vrouwtje en 11 jongen in zwemmen. In de grote bak zitten nu weer 4 goudvissen, het kleine guppie mannetje en 2 guppie vrouwen. Zo zijn beide bakken leuk bevolkt. Misschien dat in de toekomst ik het kleine bakje ga verwarmen en ik er nog garnaaltjes bij doe. Maar dat hangt even af van hoe de guppie populatie zich gaat ontwikkelen!